Brigitte Hamers

Van Londen, naar Phuket en het Gooi. Interieur designer Brigitte Hamers heeft haar signature stijl stempel gedrukt op talloze inrichtingen over de hele wereld. Van een city appartement in Amsterdam, tot huizen in het centrum van Londen die ook zo zouden kunnen fungeren als boutique hotel. Brigitte weet de perfecte balans te vinden, tussen de smaak van de bewoner, die van haar zelf en het continent waar ze zich bevindt. Een interesse voor design, in welke vorm dan ook, heeft Brigitte al zo lang als dat ze zich kan herinneren. Als klein meisje las ze al liever House & Garden dan Donald Duck. En wanneer ze een hotelkamer betreed is het eerste wat ze doet “even de boel reorganiseren”. Toch was het niet direct het plan om interieur designer te worden, maar kwam het op haar pad. Als Brigitte gasten over de vloer had waren die direct zo onder de indruk van haar inrichting, dat van het een het ander kwam. Zo’n 14 jaar geleden richtte ze het huis van een goede vriendin in dat was zo’n succes (de gordijnen hangen er 14 jaar na dato nog steeds) dat er vele daarna volgden, op verschillende plekken over de hele wereld.

Antiek van de toekomst

Vandaag de dag is styling niet meer een project on the side maar haar business en dat niet alleen. Door haar trouwe samenwerkingen met internationale brands als onder andere Missoni of Hermès is ze, naast het ontwikkelen van eigen lijnen van onder andere kussens, tafels, stoeltjes en banken ook een nieuwe webshop gestart: Proluca. Vernoemd naar haar kinderen is het online interieur platform, zoals alles wat Brigitte aanpakt, een waar passie project. Proluca biedt online de grootste en meest exclusieve collectie van interieurproducten aan, met kortere leveringstijden speciaal voor de Benelux. “Het is er de tijd voor, luxe items voor in huis ook online beschikbaar te maken. Er is een shift gaande, zeker nu we allemaal nog meer tijd doorbrengen in onze huizen en in de nabije toekomst minder zullen reizen. We kiezen voor kwaliteit, duurzaamheid en zoeken het dichter bij huis.” Van luxe dienbladen tot exclusieve Italiaanse meubelen en van met leer beklede espressomachines tot verfijnde kussens, de crème de la crème van alle collecties stuk voor stuk uitgekozen door Brigitte Hamers zelf. Een ware duizendpoot, met een oog voor design als geen ander en een internationale allure met de daarbijbehorende connecties.

Proluca Design

Naast het aanbieden van deze bijzondere designermerken via Proluca.com, biedt Brigitte ook haar eigen lijnen meubels en interieur accessoires aan bestaande uit onder andere kussens, tafels, stoeltjes en banken. High-end design meubels en interieur musthaves voor een toegankelijke prijs, waarbij gebruik is gemaakt van zowel klassieke als moderne materialen, zoals combinaties van leer, brons en epoxy vervaardigt in Nederlandse werkplaatsen door echte authentieke meubelmakers.